Vertrou Net Op Die Beste

0
(0)

♕ Belofte van vandag: “Wees nugter, wees wakker! Julle vyand, die duiwel, loop rond soos 'n brullende leeu, op soek na iemand om te verslind. Bly standvastig in die geloof en staan hom teë. En moenie vergeet nie: dwarsdeur die wêreld moet julle medegelowiges dieselfde soort lyding verduur. God wat alle genade gee en wat julle geroep het om in Christus Jesus deel te hê aan sy ewige heerlikheid, sal julle, nadat julle 'n kort tydjie gely het, self weer oprig en julle moedig, sterk en standvastig maak.” 1 Petrus 5:8-10

My liewe vriende, Vandag prys ek my Geliefde wat in my lewe werk en my sondes op so 'n vleiende manier wys. Vandag was ek te perd in die bos en het ek my motorsleutel in my sak gelos. Dit was wonderlike weer, en dit was mooi in die bos, waarvoor ek my Geliefde onmeetbaar dankbaar was. Na daardie wonderlike plesier wou ek in my motor gaan sit en huis toe gaan. Maar ek het die motorsleutel verloor omdat die sak nie toegaan nie. Dit was 'n slegte situasie. Ek kon nie by die huis kom nie en boonop het al my goed en dokumente in die motor gebly. Die eerste idee wat by my opgekom het, was om na my aardse man te roep en ek het dit gedoen. Die duiwel versoek ons ​​heeltyd en vandag het hy my oortuig dat ek geen keuse het nie. Ek laat my deur hom oorreed.

Ek het nie die hele nag geslaap nie en ek het moeilike dae gehad, so dit was nie te moeilik vir my vyand om my te sê nie, ek het geen keuse nie. Alhoewel ek nie kalm binne gebly het nie, het ek kalm gebly. Ek het die sleutel al 'n rukkie gesoek, maar ek het besef dat dit al verniet was. Toe vra ek my Geliefde om hom terug te vertrou en ek weet dat Hy my iets wou wys. Ek het besef dat ek my windjakker in die stal neergesit het en dat die sleutel daar sou val. Ek het Hom bedank en dit regtig gevind waar my Geliefde my vertel het. Hy is ongelooflik en hoe Hy vir my omgee as ek op Hom vertrou, eerstens het ek na my aardse man geroep en nadat ek besef het dat ek 'n man het wat die beste is. Ek is jammer, my Geliefde, dat ek U nie eers gaan sien het nie en dat ek mense vertrou het, en tog het U my gered. U het my gesê dat my geloof groei nodig het en dat ek nog meer U geduld nodig het, maar uiteindelik U is lief vir my en jy sorg vir my. Dankie.

My aardse man wou my help, maar ek het besef dat sy hulp my seermaak en pyn veroorsaak, en my geliefde wil dit nie vir my hê nie. As ek eers my Geliefde vertrou, hoef ek nie weer 'n fout te maak en te wys hoe kwesbaar ek is nie. Ek glo dat my Geliefde my wou wys wie hier vir my is en op wie ek moet staatmaak en my vriendelik moet leer wie om te vertrou. Moenie dieselfde foute maak as wat ek vandag gemaak het nie, alhoewel ek weet dat Hy geweet het dat ek nie die toets sou slaag nie en my sou leer om die Beste te vertrou.

~ Adela in Slowakye
Adela is 'n tiende​ vennoot. Leer meer.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!