HERSTELDE Huweliksgetuienis: “Ek Was Verlief! Ek Het In ‘n Borrel Geleef”

5
(1)

♕ Belofte van vandag: “Die wil van die koning staan onder die gesag van die Here; soos 'n stroom water lei Hy dit soos Hy verkies.” Spreuke 21:1

☊ HHG Oudio

Kayla, hoe het jou herstel eintlik begin?

Ek kom uit 'n gesin van tien dogters. Ons het geen biologiese broers gehad nie, en later het my ouers 'n seun aangeneem. Stel jouself voor dat jy 'n huis met 11 vroue en een man (my pa) bly. My ma het nie tyd vir ons gehad nie en het ons nie geleer hoe om vrouens te wees nie. Toe ek trou, het ek net my ma gehad wat ek weerspieël het. Alhoewel ek een van die rustige susters was, was ek steeds beïnvloed deur my ma se voorbeeld, sy het graag geargumenteer, wou altyd reg wees, was omstrede en twisgierig, wat ek nageboots het om ook my "eienskappe" te word. 

Ek het my man ontmoet deur my skoonma. Nadat ons net 'n kort tydjie saam deurgebring het, is ons getroud. Ons het kerk toe gegaan en my man het Hom aangeneem as sy Heer en Verlosser en begin om in die bediening te werk. Ek het my ma se voorbeeld gevolg, wat altyd by die huis was en my pa altyd alleen gelos het en ek het dieselfde gedoen. My man het sport gedoen en ek het nie - ek het niks gevolg wat hy gedoen het nie, ek wou net werk en die huis versorg soos ek geleer het. 

Met verloop van tyd het ons 'n dogter gehad en toe was my tyd saam met my AM (aardse man) minder as niks. Toe hy die Here se werk verlaat, het ek ‘n  bediening in die kerk begin. Ons het ons lewens anders, afsonderlik, geleef. Hy het my baie keer gewaarsku dat dit 'n fout is om ons lewens so te leef. Hy het verskeie pogings aangewend om my te nader, maar ek kon nie omgee nie. Vir my was my huwelik wonderlik. Toe distansieer hy homself. Eers 'n man wat baie liefdevol was, het ver verwyderd geraak, dit het nie sin gemaak nie, totdat ek op 'n dag met die rekenaar gevroetel het en onbedoeld baie dinge ontdek het wat ek voor God wens ek nie gesien het nie!

Woedend, het ek baklei, vir hom gesê om uit te trek omdat ek hom nie vertrou het nie. Vol agterdog en meer jaloesie, het ek dit oorweeg om hom uit te skop. Toe stuur 'n vriendin vir my 'n skakel na die boek (Hoe God Jou Huwelik Kan En Sal Herstel). Die oomblik toe ek dit begin lees het, was ek geskok! Ek het begin om alles te sien wat ek gedoen het en hoeveel ek my man aan die wêreld gegee het, en ek het nie gesorg vir die gesin wat die Here my gegee het nie. 

Toe gebeur daar iets in my binneste, ek sien my foute, maar my trots het my nie laat verander nie. Ek het gekies om te glo dat ek die slagoffer was. Terwyl ek gelees het, het dinge in my binneste in plek geval, maar ek het steeds weerstaan. Ek het my AM (aardse man) bly alleen laat en alles wat hy gedoen het waarvan ek nie gehou het nie, in sy gesig gegooi.Na 'n rukkie het hy nie meer omgegee nie. Ek wou verander, maar ek kon nie. Ek het aangehou om tuis te bly en het hom nêrens heen vergesel as hy my gevra het om saam te gaan nie.

Kayla, hoe het God jou situasie verander terwyl jy Hom van harte gesoek het?  

God het my gebreek en my met Sy liefde begin opbou. Ek het by Herstel Gemeenskap aangesluit, die kursusse begin volg, my kerk laat gaan, nie meer oor my huwelik met iemand gepraat nie en die Here het my Man geword. Kort hierna het ek nie meer geweet hoe om sonder Hom te leef nie. 

Die tyd het verbygegaan en hoewel ek die boeke gelees het en die kursusse gevolg het, het ek nie meer 'n huwelik gehad nie, en dit het my baie laat ly, omdat ek gevoel het dat ek 'n bedrieër was. My aardse man was amper nie meer tuis nie. Hy het 'n lewe apart van ons (ek en my dogter) geleef. Toe het hy eendag gesê dat ons uitmekaar moet gaan en hy het by sy ma gaan woon, terwyl ek en my dogter in ons huis gebly het - en my Geliefde Man. Dit was daar waar ek myself totaal aan die Here gegee het ... toe my aardse man op ons opgegee het. Dit is toe dat die Here my Man geword het en die hele tyd vir my gesorg het. Ek het baie gewerk (vroegoggend tot laat in die aand) en die pendel was uitmergelend. Ek het 3 busse geneem om werk toe te gaan, maar dis toe ek die Psalms en Spreuke elke dag begin lees het. Ek het die Bybel begin deurlees en seker gemaak dat ek 'n donker bril dra, sodat niemand my sou sien huil nie. 

Ek het eerlikwaar nooit meer versorg, meer geliefd, meer vergewe gevoel nie en die lewe het in my binneste begin opkom! Dit was my Geliefde wat dinge binne my geroer het en my getroos het. Hy het my begin genees van alle kinderwonde, foute wat ek tydens my tienerjare gemaak het, en die skuld van my mislukte huwelik. Ek begin glimlag en gesmag daarna om by Hom te wees. Teen middagetes het ek gehardloop om te eet en 'n uur lank na die Woord geluister en gelees. Ek het alles laat gaan en dit in Sy hande gelaat. Ek was verlief! Daar is geen ander manier om dit te beskryf nie! Hy het alles vir my voorsien en my humeur verander. Ek het my aardse man vir niks gesoek nie. Ek het gedink dat hy dalk iemand sou hê, maar ek het niks geweet nie, en ek kon ook nie omgee nie. My pragtige Man het my teen alles beskerm. Ek het in 'n borrel geleef.

Kayla, watter beginsels, uit God se Woord (of deur middel van ons hulpbronne), het die Here jou tydens hierdie beproewing geleer? 

Laat gaan was aanvanklik 'n stryd. Ek het nie na hom gesoek nie, maar ek het heeltyd aan hom gedink. Maar bietjie vir bietjie het my HM (Hemelse Man) my verander en ek wou net by HOM en my dogter wees, ek het nie veel omgegee oor wat my aardse man gedoen het nie. Hy het by my skoonma se huis gewoon wat naby ons huis was, en daarom het hy elke dag by ons huis gestop. Toe hy daar was, het ek hom goed behandel, nie gestry of gevra oor wanneer hy sou terugkeer of wat hy gedoen het nie. Om eerlik te wees, ek was gretig dat hy sou vertrek sodat ek by my Geliefde kon wees. Ek het na Erin se video's gekyk wat met my gepraat het. Ek het baie geleer. As ek neerslagtig was, het ek die Here aangeroep en Hy het my geantwoord, my liefgehad en die leegheid in my binneste gevul. Dinge wat ek nooit geleer het om te word nie, het ek nou geword: 'n vrou, 'n vriendin, 'n metgesel. 

Die gedagtes aan my huwelik het ook verdwyn. Hy was al wat ek wou hê, nodig gehad het en voor geleef het. Toe het ek eendag vir die eerste keer in baie lank na my aardse man gekyk en sy lyding gesien. Iets baie ernstigs was aan die gang, duidelik 'n stryd in hom. Dit was my Hemelse Man wat ook dinge binne-in hom geroer het. Hy het my genader en hom terselfdertyd dadelik van my gedistansieer. Ek het nie meer gely nie, maar ek het my Hemelse Man so liefgehad dat ek Hom en geen ander wou hê nie.

Kayla, wat was die moeilikste tye waardeur God jou gehelp het?

Die moeilikste ure was om hom met dagbreek te sien aankom, want ek woon in die boonste woonstel van my skoonma se huis. En toe hy nagte weg was, het die vyand my getart. Maar my Geliefde het te alle tye vir my gesorg en ek het aan die slaap geraak en in perfekte vrede gerus.

Kayla, wat was die “keerpunt” van jou herstel?  

Die keerpunt was toe ek uitgevind het van 'n AV (ander vrou). Sy het 'n foto van hulle op haar WhatsApp-profiel geplaas en ek het dit gesien. Ek was op die bus en het begin huil omdat sy 'n goeie vriendin was. Ek het hom gebel en gevra of hy haar net sou vra om die foto af te haal sodat die mense dit nie sou sien nie en dat dit by ons dogter sou uitkom nie. Hy het my geïgnoreer, nee gesê en gesê dat hy aan haar kant was. Ek het die telefoon neergesit en hartseer huis toe gegaan vir ons dogter en ons gesin. Hy het my huis toe gevolg en vir my baie dinge vertel wat ek gesê het ek nie wil hoor nie. Maar hy het ook gesê dat hy my liefhet en dat hy net by ander vroue gebly het omdat ek nie 'n metgesel vir hom was nie en ek het hom altyd alleen gelos. Hy het my gesmeek en gesê dat hy sy gesin wil terugkry. Ek het aanvaar, maar in my binneste het ek geweet dat ek net alleen met my Man wou wees. Ek het baie gehuil omdat hy my vertel het van alles wat hy byna twee jaar gedoen het (om by haar betrokke te raak die oomblik toe hy die huis sewe maande tevore verlaat het). Ons het dus ingestem om gedurende die week meer te praat, maar hy het ook kontak met ander vrou behou.

Kayla, vertel ons HOE dit gebeur het? Het jou man net by die voordeur ingestap? Kayla, het jy vermoed of kon jy sien dat jy naby aan herstel was? 

Ons het 'n week gesels en Saterdag het my aardse man teruggekeer huis toe. Hy het al sy goed ondertoe geskuif en die eerste ding wat hy gedoen het, was om vir my te wys die profiel foto was verwyder (eer aan God). Vandag is hy gelukkig tuis en geniet hy om by ons te wees. Hy het gesê dat hy in die kerk wil trou (omdat ons by 'n vrederegter getroud is) en het met sy predikant gepraat. Hy het geëis dat ek die maatskappy waar ek gewerk het, moes los en ek het dadelik bedank sonder om hom uit te daag. 

Ons begin oor. Hy het my by die gimnasium ingeskryf waar hy oefen en ons geniet dit nou om saam te oefen. Ons het hierdie week na die sirkus toe gegaan en ons beplan baie dinge om saam te doen, ons twee of as 'n gesin. My Heer is mooi en Hy het ongetwyfeld 'n wonderwerk vir my gedoen. 'n Nuwe vrou is weer gebore ... 'n vrou wat glimlag, praat en wat dit geniet om by haar aardse man te wees. 

My aardse man wil nog nie oor die Bybel praat of my geestelike leier wees nie. Maar soos ek by RMI geleer het, moet ons kuis en respekvol wees sodat ons mans, selfs al is hulle ongehoorsaam aan die Woord, sonder 'n woord gewen kan word. Ek weet nie of hy met ander vrou in kontak is nie, maar ek is nie bekommerd nie. Dit is in die hande van God wat beheer het oor alle dinge.  “Die wil van die koning staan onder die gesag van die Here; soos 'n stroom water lei Hy dit soos Hy verkies.” Spreuke 21:1

Kayla, sal jy enige van ons hulpbronne aanbeveel wat jou gehelp het?

Die Be Encouraged-video's, die boek ( Hoe God Jou Huwelik Kan En Sal Herstel). ‘n Wyse vrou het so baie gehelp om my die opleiding te gee wat ek ontbreek het om die soort vrou te wees wat God ons almal geskep het om te wees. Die daaglikse Bemoediger, lees ook die getuienisse om te verstaan ​​watter foute ons moet vermy en beter paaie om te kies op ons reis, en veral die lees van die Bybel. Deur dit te lees, het dit my gunsteling bron van almal geword!

Kayla, sal jy belangstel om ander vroue aan te moedig? 

Ja

Kayla, hoe dit ook al sy, watter soort aanmoediging wil jy ten slotte by vroue laat?

Moenie op jouself of julle gesinne opgee nie. Hy het my die vreugde van die lewe teruggegee toe ek Hom die eerste keer ontmoet het, en later, toe ons eers verlief was. God het my huwelik herstel terwyl ek op my Hemelse Man verlief geraak het. Hy kan alle dinge doen. Dit het nooit oor ons gegaan nie en ook nie oor wat ons kan doen nie. Dit gaan alles oor Hom en alles wat Hy kan doen. Hy is wonderlik !!!


Vind beter begrip en om hierdie struikelblokke te oorkom: #Laat Gaan en #Twisgierig, klik op die #TAG wat gekoppel is aan die Herstelde Huweliksgetuienisse.

Bewaar onder Hashtags #: AMAVHHGLaat GaanPsalms en Spreuke, twisgierig, rein en respekvol

Wil jy nog MEER Herstelde Huweliksgetuienisse bestudeer en die gekoppelde beginsels leer om jou aan te moedig?

Lees MEER, Gebruik die Translate >>  Portugese HHG en Spaanse HHG

Jy sal dit vind in Deur Die Woord Van Hul Getuienis (Boek 10): "Seëninge Sal Kom En Jou Inhaal"

Daar is baie MEER om te lees in Deur Die Woord van Hul Getuienis, Volledige Reeks Pakket: 10 e-boeke of deur dit in sagteband te koop,  Deur Die Woord van Hul Getuienis volledige reeks COMBO-pakket: Sagteband en e-boeke.

IS JOU Huwelik HERSTEL?

As jy of jou man teruggekeer het huis toe, dien jou getuienis in sodat ons jou kan begin aanmoedig om voort te gaan met jou herstelreis en sodat ons jou kan uitnooi na ons Zoom Genootskap vir herstelde bruide.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!