HERSTELDE Huweliksgetuienis Klassiek: “Weer Getroud, Nugter Na 15 Pynlike Jare”

Belofte van vandag: "Want jou Maker is jou Man; Here van die leërskare is sy Naam; en die Heilige van Israel is jou Verlosser. Hy sal die God van die hele aarde genoem word." Jesaja 54:5

☊ HHG Lofverslag

Janine, hoe het jou herstel eintlik begin?

Leonard was my skoolliefde. ’n Jaar later het ek saam met hom weggeloop en wou die res van my lewe saam met hom deurbring. Twee jaar later het ek swanger geraak met ons eerste seun en op 6 Desember is ons getroud. Hy was toe 19 en ek was 21. Die eerste 2 jaar was ongelooflik, maar die derde jaar het ons al hoe meer begin stry. Ons het begin kuier en ek het gevoel ek het weer my jong lewe terug. Ons was net drie jaar getroud toe hy by die huis gekom en gesê het hy voel ons moet ons harte vir God gee, maar ek het nee gesê en dat ek my lewe te veel geniet. Hy het selfs een keer by die huis gekom en gevra of ek hom sal help, want hy het dwelms begin gebruik, maar ek was so vol van myself dat ek gesê het hy moet sy eie gemors uitsorteer en as my ouers dit sou uitvind, ek van hom sou skei.

Ek het geweet hy was ontrou aan my en ek wou wraak neem en was ontrou aan hom. Toe ek deur sy foon gaan het ek hierdie een nommer gekry en die AV (ander vrou) gekonfronteer, maar sy het gesê dat hulle vriende is en daar is niks wat ek daaraan kan doen nie. Ek het net meer en meer baklei en een aand het dit so sleg gegaan dat hy erken het hy was intiem met 'n dame, ek was so woedend dat ek erken het ek was ook intiem met iemand anders.

Leonard het met die AV getrou 3 jaar nadat ek vir hom die telefoonnommer gegee het om van my te skei, ek het ook 'n kêrel gekry en gedink dit sou die oplossing wees. Ja, dit het hom jaloers gemaak, maar dit was die ergste ding wat ek kon doen, want as ek op my knieë voor God gebly het, weet ek ons sou gouer weer bymekaar gewees het. Ek het kêrels nie lank gehou nie, want my hart het na my man, Leonard, verlang. My dokter het gesê sy moes my in 'n hospitaal opneem vir depressie, maar ek het haar gevra om my een week te gee om my lewe uit te sorteer. Ek het die depressie en slaappille weggegooi en God gevra om my te help, en was sedertdien vry van pille.

Janine, hoe het God jou situasie verander terwyl jy Hom heelhartig gesoek het?

Vier jaar nadat ek probeer het om nader aan God te beweeg, het ek geleer van "staan," ek het die bediening gevra of ek vir my huwelik kan staan, selfs nadat hy weer getroud is en die antwoord was ja. Ek weet ek het dit nie reg gedoen nie [staan], maar die meeste van die tyd was ek te besig met my eie gevoelens. Sowat 'n jaar later het ek na hierdie nuwe kerk gegaan waar ek meer en meer aan God begin oorgee het, en dit was 'n pastoor wat nie daaraan geglo het om weer te trou nie. Twee jaar later het ek opgehou met al die SMS'e en telefoonoproepe en hom net laat gaan en my woorde begin dophou. Toe omtrent 'n jaar later, het ek profetiese woord van my pastoor gekry dat God my familie vir my gaan teruggee.

Janine, watter beginsels, uit God se Woord (of deur ons hulpbronne), het die Here jou tydens hierdie beproewing geleer?

Die een ding wat dit regtig vir my verander het, was toe ek opgehou het om intiem met my VM (voormalige man) te wees en toe ek opgehou het om kontak met hom te hê, soos jy sal sien bevestig hy dit ook.

Janine, wat was die moeilikste tye waardeur God jou gehelp het?

Leonard het heen en weer tussen my en AV (ander vrou) gegaan en 2 jaar nadat Leonard met die AV getrou het, het ek swanger geraak met sy seun, maar ek het ook aangehou om met hom te baklei, want "hoe kon hy my alleen daardeur laat gaan," en natuurlik het ek sake vererger. Die AV (ander vrou) het hom nie gelos nie en het net meer aan hom vasgehou. Ek sou altyd vir hom sê wat as sy swanger word, en wanneer ons baklei het, sou ek vir hom sê ek weet sy gaan swanger word. En toe, het sy swanger geraak en hulle het in November 'n dogtertjie gehad, 2 jaar nadat ek ons seun gehad het. Dit het my gebreek en dit is toe dat ek geleer het watter krag ons woorde het. Ek het opgehou om dwelms te gebruik nadat ek swanger geraak het met ons babaseuntjie en ek het probeer om nader aan God te beweeg. Maar tog het ek nie opgehou om hom te bel en vir hom SMS'e te stuur nie. Ek het hom gesmeek om terug te kom, maar hy wou nie, en my bakleiery het nie opgehou nie.

Janine, wat was die “keerpunt” van jou herstel?

Die oomblik toe ek laat gaan het, het Leonard my meer en meer begin bel en hy het selfs begin sê hy mis my meer. Maar hy het aangehou om dwelms te gebruik, maar ek het meer gebid. Op 11 Februarie het hy my gebel en gevra om hom te kom sien. Ek het net gevoel ek moet gaan, op daardie stadium was hy gebroke. Ek het hom in my arms vasgehou en ons het saam gehuil en was nie eers bekommerd oor wie na ons kyk nie. Hy het gesê hy het alles verloor en ek het vir hom gesê hy het nie en dat ek net wou hê hy moet sy lewe regkry met God en ophou dwelms gebruik. Hy het gesê hy is klaar met dwelms en wil net sy gesin terughê en dat hy saam met my kerk toe sal gaan (wat hy voorheen gesê het hy nooit sal doen nie).

Janine, vertel ons HOE dit gebeur het? Het Leonard net by die voordeur ingestap? Janine, het jy vermoed of kon jy sien dat jy naby aan herstel was?

Op 14 Februarie is hy saam met my kerk toe, dit was die beste Valentynsdag ooit, sonder geskenke, maar hierdie keer saam met God (o ja, hy het vir my 'n sjokolade gegee met die woorde "Ek is lief vir jou", wat ek steeds hou. Ek kan dit nie eet nie, dit is te spesiaal, lol). Hy wou baie vinnig weer trou en op 11 Maart vanjaar, het ons getrou, dit was net ons en ons pastoor en die kinders, en natuurlik God. 'n Week voor ons troue het ek vir God gesê, hierdie keer kan ek Leonard verloor, maar ek kan God nie verloor nie en ek weet dit was Hy wat my verander het, want God is nou my eerste liefde en sal altyd wees. 'n Week na ons troue het hy gesê: "Ek weet jy voel geskok omdat dit alles baie vinnig gebeur het, maar raak gewoond daaraan, want dit is lewenslank, en raak gewoond aan my gesig, want ek gaan oud word en jy is lewenslank met my opgeskeep." Hy het so baie verander en ek word soos 'n koningin behandel, en dit is alles aan God te danke!

Janine, sal jy enige van ons hulpbronne aanbeveel wat jou gehelp het?

Ek was deel van 'n Staander-bediening en dit was een van die redes hoekom my herstelreis so lank geneem het, want ek het probleme gehad met laat gaan en om intiem met Leonard te verkeer, maar ek het wel die boeke, Hoe God Jou Huwelik Kan en Sal Herstel en die Kelly Todd Herstel Reis-roman gehad.

Janine, sal jy belangstel om ander vroue te help aanmoedig?

Ja.

Janine, hoe dit ook al sy, watter soort aanmoediging sal jy ten slotte graag by vroue wil laat?

Moenie dat jou eie gevoelens in die pad van jou herstel staan nie. Verneder jouself voor God en doen dit so vinnig as moontlik, nie soos ek dit gedoen het nie. 'n Week voor ons troue het ek 'n pragtige visioen van God gekry: God het vir my 'n baie swart, dik gordyn gewys en dat Satan wil hê ons moet dink dat dit 'n baie dik muur is en dat daar geen hoop is nie as gevolg van die donkerte wat jy voor jou sien, maar dit is net 'n gordyn en God werk agter daardie gordyn en op die regte tyd sal God die gordyn wegtrek sodat jy die pragtige prentjie kan sien waaraan God gewerk het, so moenie Satan se leuens glo nie. Ek weet 15 jaar was 'n baie lang tyd, maar as dit net een ander persoon kan help om nie dieselfde foute as ek te maak nie, dan was dit alles die moeite werd!!!

Ons het nog so baie om te sê, maar ek en Leonard het bietjie vir bietjie gesê. Ons wou meer in ons getuienis deel, maar soveel het in daardie 15 pynlike jare gebeur wat ons gehoop het ander paartjies sal aanmoedig.

Janine se man, Leonard:

My raad aan vroue wat vir hul mans wag sal wees, as hy van jou skei, moet hom nie terg nie en moenie intiem met hom wees nie, want dit was maklik toe ek my brood aan albei kante gebotter gehad het, ek het nie nodig gehad om te kies nie. En moenie aanhou om vir hom SMS'e te stuur en hom te bel nie, Janine het aangehou en sy het my nie tyd gegee om haar te mis nie. Hoe meer jy aan die persoon vasklou, hoe meer stoot jy daardie persoon weg. Die oomblik toe sy ophou bel, SMS'e stuur en intiem met my wees en laat gaan, het dinge vir my verander. Die AV het ook toe begin verander ...

Janine se VRIENDIN, Yvonne:

Ek loof die Here vir die herstel van hierdie huwelik. Ek dink ek is blyer oor my vriendin se herstel as wat ek ooit vir my eie sal wees:):):). Hy is so getrou en wonderlik en die rede waarom ek byvoeg tot hierdie reeds wonderlike Herstelde Huweliksgetuienis, is omdat ek gelei voel om my siening van buite te gee.

So, ek sal begin met my verhouding met my dierbare vriendin, want hierin sal jy ook sien hoe ons wonderlike Hemelse Man werk. Ons het sedert 1999 in dieselfde gebou gewerk en hoewel ek van haar geweet het, het ek haar nie geken nie. Jare later het ons weer ontmoet in die gebou waarin ons tans werk. Ons het van tyd tot tyd hallo gesê, maar ek het nooit regtig gemaklik gevoel in haar geselskap nie, want sy sou so vrylik van die Here praat en ek wou dit nie hoor nie, want ek was nie eers seker of Hy werklik bestaan het nie. En al was ek dalk nie gereed om die waarheid te hoor nie, moes die saadjie geplant gewees het, want toe my huwelik uitmekaar val, het haar naam opgekom toe ek in die kerk gesit het. So ek het na haar gegaan en sy het die Hoe God Jou Huwelik Kan en Sal Herstel-boek in my lewe gesaai. Sy het ook vir my die Prison To Praise-boek gegee.

Later het sy vir my vertel dat sy een oggend, op pad werk toe, met die Here gepraat het en Hom gevra het vir 'n ware vriendin. Wel, die Here het daardie gebed en soveel meer verhoor. In mekaar het ons vertroosting gevind en saam het ons geleer om na die Here te draai vir alles wat ons nodig het.

Terwyl ek met by RMI begin het en die beginsels van die Bybel geleer het, kon ek sien hoe die Here dit ook vir my vriendin leer. Ek kon die wonderlike verandering in haar sien en dames ons weet almal dat ons verander word sodra die Here ons aan die hande kry:), maar om die verandering in iemand anders te sien is asemrowend mooi. Van die eerste keer dat ek die Bybel begin lees het, het sy my aan Dawid laat dink, want sy het 'n hart vir die Here gehad, en alhoewel sy nie so gehoorsaam was soos sy moes wees nie, kon ek 'n liefde vir die Here in haar sien wat my nog meer na Hom laat smag het.

My vriendin het uit 'n "staander" agtergrond gekom en as jy die aanlyn kursusse by hierdie bediening gedoen het, sal jy die slaggate van "staan" sien, maar vir ons wonderlike Here is niks onmoontlik nie!!! So soos my vriendin nader aan die Here gekom het, kon ek sien hoe sy haar destydse VM (voormalige man) laat gaan het en ek kon sien hoe die Here uit haar straal.

Ek kan die Here nie genoeg prys vir wat Hy vir my vriendin gedoen het nie en om vir elkeen van julle te sê: “Wees aangemoedig, wat Hy vir haar gedoen het, kan en sal Hy vir julle doen!!!!!!!!”

~ Yvonne in Suid-Afrika

Lees Meer Getuienisse in ons Deur die Woord Van Hul Getuienis Volledige Reeks.

IS JOU Huwelik HERSTEL?

Skryf In om ons nuusbrief te ontvang!! 💗

Bly Aangemoedig!!

*Onthou asseblief om in jou e-pos Inboks of strooipos te kyk vir jou bevestiging e-pos om jou inskrywing te aktiveer!

Ons SPAM nie!!