Om My Aandag Te Kry

♕ Belofte van vandag: “Word daarom klein onder die kragtige hand van God; op sý tyd sal Hy julle groot maak.” 1 Petrus 5:6

Uit my eie ervaring kan ek sê dat dit waar is dat herstel baie ingewikkelder is as om te wag! Dit is dus beter dat ons goed gegrond is voordat dit tyd is dat HY ons terugbring na ons aardse man!!

Wat my Hemelse Man my gelei het om te deel, is dat ek die krisis deurgemaak het wat Erin my gewaarsku het toe ek lees: "Huwelik, herstel? Nou wat?" Ja, die tyd het aangebreek dat my aardse man weer koud geword het en waarin ek die geleentheid het om onvoorwaardelike liefde te gee, en ek sou kon sê dat dit miskien die tweede keer is dat ek hierdie toets druip ... Ek erken dat een van my belangrikste foute was dat ek opgehou het om romantiese oomblikke met my Hemelse Man te deel (soos om alleen koffie te gaan drink) en aan die ander kant het ek my gees nie gekoester soos Erin ons opdrag gegee het nie, om weekliks  ‘n les uit die Wise Woman-boek te lees . Dit het gelei tot die krisis wat noodwendig moes gebeur vir my Hemelse Man om my aandag te trek.

Ek het geweet dat die atmosfeer tussen my en die aardse man effens gespanne was, maar ek het my nie voorgestel dat dit genoeg vir hom was nie. Dit was blykbaar goed met ons totdat hy slegte advies van 'n 'volgeling van Christus' gekry het. Skielik het hy koud geword en oor 'n paar dae het my Hemelse Man in my hart gesê dat hy met my oor egskeiding sou praat, hy het my nie dieselfde middag verras toe hy dit noem nie ... waarop ek ja geantwoord het, as dit was wat hy wou hê en hom gelukkig gemaak het, ek sou nie sy pad belemmer nie.

My Hemelse Man het my herinner aan wat ek tydens my gesprek aan my aardse man gesê het omdat ... Waar die hart van vol is, loop die mond van oor, Matteus 12:34 - toe besef ek dat ek die gebrek aan vergifnis in my hart bedek het, die vlugtige herinneringe aan wat my nog steeds seergemaak het, en dat ek dit nie behandel het nie, maar dit eerder opsy gesit het, wel daardie vullis, het ek het nie geweet nie, was nog daar. Om hierdie rede kon ek hom nie onvoorwaardelike liefde betoon nie, want my hart is nie heeltemal rein nie.

Ek het eerlikwaar die idee van egskeiding omhels en selfs 'n nuwe huwelik voorgestel... as gevolg van die houding van my aardse man het ek gedink dat ek nie sou in gee nie, dat ek was baie ernstig was, maar my Hemelse man het die laaste woord, my aardse man het my gevra dat ek vir hom van sy besittings gee, so ons het mekaar 'n dag voor hy teruggekeer het na die ander land ontmoet en in die middel van die gesprek het ek opgemerk dat hy my probeer oorreed om hom op die een of ander manier te stop, maar ek nog met hom saamgestem.

Hy het vertrek en per e-pos vir my gesê dat hy lief is vir my en dat hy gehoop het dat ek in daardie dae dat ons apart was (nadat egskeiding genoem is) na hom sou soek en 'n oplossing sou voorstel, en daarom was ek baie trots en het gedink dat ek dit nie hoef te doen en myself voor sy gesin te verneder toe ek na hom gaan soek nie.

Maar daardie hoogmoed was die teken dat ek dit moes doen ... dit het in my hart opgekom: Word daarom klein onder die kragtige hand van God; op sý tyd sal Hy julle groot maak. 1 Petrus 5: 6, ek het geweet ek moet doen wat dit vir my vlees kos en toe gaan ek na sy huis toe en verootmoedig my deur sy uitgebreide familie te laat sien dat ek 'n ooreenkoms met hom kom vind. My aardse man het die deur met geluk oopgemaak en sy oë het geblink omdat hy nie gedink het ek sou nie en dieselfde aand het ons versoen geraak.

Ek kan nie sê dat my hart heeltemal genees is nie, want Hemelse Man hou aan om wrywing te veroorsaak met my aardse man wat my die wrok toon wat nog in my hart bestaan. Ek prys egter my lieflike Hemelse Man, want met al die verkeerde dinge wat ek gedoen het, met slegte gedagtes, het Hy my Sy goedheid getoon. Dit beteken nie dat ek so wil voortgaan nie en ek bid dat my Hemelse Man my hart sal ondersoek en reinig van al die vullis wat oorbly en wat ek bedek het.

Geliefdes, dit leer my dat dit baie belangrik is om daarop te let dat ons harte rein is omdat Hy gesê het: “So sê die oppermagtige Here: Wanneer Ek julle skoonmaak van julle sondes, bring Ek mense om in julle stede te leef. Die puinhope sal herbou word.” Esegiël 36:33

“Die mens se hart is deur en deur bedrieglik en boos. Wie weet regtig hoe sleg dit is? “Maar Ek weet! Ek, die Here, deursoek mense se harte en geheime motiewe. En Ek gee aan almal wat hulle toekom, volgens wat hulle gedoen het.” Jeremia 17: 9-10

“So sê die Here God: Die dag as Ek jou van al jou ongeregtighede gereinig het, sal Ek jou ook in die stede laat woon, en die afval sal gebou word. 'Esegiël 36:33

"Waar die hart van vol is, loop die mond van oor." Matteus 12:34

~ Anastasia in Colombia
Ek is 'n tiende​ vennoot. Leer meer.