HERSTELDE Huweliksgetuienis: “My Man Het ‘n ‘Enkel’ Lewe Geleef”

♕ Belofte van vandag: “Vertrou jou lewe toe aan die Here. Vertrou Hom, en Hy sal vir jou sorg.” Psalms 37:5

Tiara, hoe het jou herstel eintlik begin?

“Verheug jou in die Here”

My geliefde susters in Christus. In die eerste plek wil ek God loof vir Sy liefde en barmhartigheid in my lewe en gee ek Hom al die lof en eer vir my getuienis.

Ek wil ook verskoning vra vir die vertraging in die stuur van my getuienis, ek het dit aanhoudend uitgestel omdat ek 'n getuienis van 'n herstelde huwelik vanuit my  perspektief wou stuur, maar nou verstaan ​​ek dat alles vanuit God se perspektief moet wees en nie myne nie.

Ek was lank dwaas en het my huis aansienlik help vernietig. Ons het albei in verskillende stede gewerk en gewoon en mekaar net oor die naweke gesien. Toe ek swanger raak met ons seun, het ek gedink dat God my gebed verhoor het, want ek wou hê dat ons weer saam sou woon. My man het gesê dat hy ons weer so graag saam wil hê, so ek het gedink dit was dit.

Ons planne was dat ek my werk sou bedank wanneer my kraamverlof geëindig het en dat ons uiteindelik saam sou bly. Maar toe my kraamverlof eindig, het my man daarop aangedring dat ek nie moet bedank nie, omdat ons 'n huis bou en die arbeidsmark sleg is en dat dit 'net 'n bietjie langer' sal duur. Ek het teruggegaan na die plek waar ek gewerk het toe my seun 5 maande oud was, en na 'n ruk het 'n gemeenskaplike vriend van ons my begin waarsku dat my man by 'n ander vrou (AV), 'n medewerker, betrokke raak.

Aanvanklik het ek dit nie geglo nie, want ek het gedink hy het wat hy die graagste wou hê; hy wou 'n gesin hê. Maar met verloop van tyd het ek 'n paar veranderinge in ons verhouding opgemerk.

Dit het erger geword en die veranderinge was meer opvallend toe ek my werk gelos het en by hom gaan woon het. Toe weet ek dat hy regtig betrokke geraak het by die ander vrou (AV), wat bevestig is die dag toe ek boodskappe van hulle albei op sy selfoon sien. Toe ek dit lees, het ek grond toe geval en my kop gestamp. My gedagtes het gedraai na die lees van sulke intieme besonderhede wat ek wens ek nooit gesien het nie. Daardie aand het ons baie baklei en wat ek die meeste gedoen het, was om hom aanstoot te gee sodat hy die pyn wat ek gevoel het, kon voel.

In die middel van ons gesprek, na die bakleiery, het hy my vertel dat hy my nie meer liefhet soos voorheen nie, en dat al hierdie afstand van ons apart blyery, tesame met my baasspelerige maniere en die kere wat ek nee gesê het toe hy my die eerste keer gevra het om saam te wees en in dieselfde stad te woon (maar dit sou beteken dat ek van werk verander, so ek het geweier), het alles bygedra tot die einde van sy liefde vir my. Hy het gesê dat hy daaraan gewoond geraak het om 'n ander lewe te lei, en toe ek hom gevra het om te dink aan ons baba wat onskuldig was en nie verdien dat dit alles met hom sou gebeur nie, was dit te laat. Deur intense druk het my man uiteindelik toegegee en gesê dat ons weer sou probeer, maar net ter wille van ons seun.

Ek onthou dat ek gehuil het en God gevra het om my huwelik te red en ek glo dat God op daardie oomblik aan my hart begin werk het om Hom vir my huwelik te vertrou.

Maar ek het nog nie genoeg wysheid gehad nie (ek het selfs my gedrag begin verander). En alhoewel 'n Christenvriend my deur gebed en advies gehelp het, kon ek 'n paar dae nadat alles oopgevlek is, dit nie meer verdra nie (moet dit nooit doen nie, dit is presies wat die vyand wil hê). Ek het my seun gevat en by my ma in ons tuisdorp gaan woon, ongeveer 700 kilometer van ons huis waar my man gewoon en gewerk het. Na ongeveer 15 dae het ek na my tuisdorp teruggekeer om nader te woon. Hy het ons besoek en ons het weer probeer om ons huwelik vir 'n tweede keer te red. Maar hy het daarop aangedring dat ek en my seun bly waar ons was, en as ek sou weggaan en weer sou wegtrek, sou dit vir goed verby wees.

Tiara, hoe het God jou situasie verander terwyl jy Hom met jou hele hart gesoek het?

Toe ek myself in hierdie situasie bevind om my gesin te verloor, het ek gevoel dat net God al hierdie pyn kon verander en hierdie situasie wat heeltemal onmoontlik gelyk het, kon verander as gevolg van my man se harde woorde en koudheid teenoor my.

Daarom het ek 'n beroep op Hom gedoen om my te help, en ek het op die internet na huweliksherstel begin soek en die Herstel Jou Huwelik boek en julle webwerf gevind. Ek het die e-boek bestel op my foon afgelaai, toe ek dit lees, besef ek hoe dwaas ek vir soveel jare was. Ek het besef dat ek my huwelik afgebreek het. Ek was selfsugtig, dinge moes altyd op my manier wees. Maar danksy ons Geliefde het Hy my in Sy oneindige barmhartigheid van die dryfsand waar ek was, geneem en my oë oopgemaak vir die waarheid, dit is Sy Woord en my op die rots geplaas. Die waarheid soos dit in Sy Woord staan, dit maak ons ​​vry en ek is so dankbaar daarvoor.

By God is alles moontlik! Vandag is ek 'n nuwe vrou. Ek weet dat ek nog moet verander, maar my Geliefde vorm my elke dag, alle eer en lof aan Hom. God is besig om ons almal te vorm en soos dit gebeur, word ons situasie verander omdat Hy alle dinge ten goede laat meewerk.            

Watter beginsels, uit God se Woord (of deur middel van ons hulpbronne), Tiara, het die Here jou geleer tydens hierdie beproewing?

Ons moet God eerste in ons lewens stel, ons moet tot Hom roep en slegs oor Hom huil. Ons kan nie huil oor ons mans nie. Hy moet wees wie ons wil hê. Ek het die beginsels in die boek "Hoe God Jou Huwelik Kan En Sal Herstel" probeer volg, maar totdat Hy my Hemelse Man (HM) was, sou ek verander en dan weer terug verander. Hierdie boek is wonderlik en duidelik om meer oor die Woord van God te leer ken en aan Sy beloftes vir my lewe vas te hou. Maar toe ek geleer het om oorvloedig te leef,  is ek van binne verander en het op ‘n bonatuurlike wyse die beginsels begin volg sonder om eers te probeer.

Vas en gebede het my gehelp om my te verneder, en help my nog steeds om my sagte en stil gees te behou. Dit is ook nodig om alle geestelike wapens aan te trek en natuurlik die Woord van God.

Wat was die moeilikste tye waardeur God jou gehelp het, Tiara?

Die moeilikste tye was toe ek en my seun in ons tuisdorp gebly het terwyl my man 'n 'enkel' lewe geleef het. Dit het my hart seergemaak en ek het baie nagte lank gehuil, waar ek op my knieë na God geroep het om hierdie lyding te verwyder. Ek het te alle tye gevoel hoe Sy teenwoordigheid my vertroos en my krag gee om voort te gaan vir die heerlikheid van Sy koninkryk.

Dit was tydens die seerste oomblikke van my reis toe ek besef het dat God altyd aan my sy was, en toe ek daaraan dink om op te gee, het Hy vir my gesê om Hom te glo vir my huwelik.

Tiara, wat was die “keerpunt” van jou herstel?  

Die keerpunt was toe ek meer van God en minder van my man afhanklik was. En God het in Sy oneindige krag alles in my guns begin orkestreer. Ek het baie probleme gehad om op te hou veg in die vlees, en ek het gesien hoe meer ek ophou om in die vlees te veg, hoe meer het God in my guns gehandel. So susters, laat God God wees sodat dinge sal begin vloei. Ek het Hom in alle situasies begin prys en dit het die geestelike atmosfeer in my huis en lewe totaal verander.

En ek het my toekoms en die van my seun aan my Hemelse Man oorgegee, sodat dit volgens Sy wil kon geskied. Laat dit terloops gesê word dat Sy wil, Sy plan soveel beter is as ons s'n.

"Wees altyd bly omdat julle weet dat julle aan die Here behoort. Ek sê dit weer: “Wees bly!” Laat almal sien hoe bedagsaam julle lewe. Onthou: Die Here kom binnekort! Moet oor niks bekommerd wees nie, maar bid oor alles. Vra alles wat julle nodig het van God, terwyl julle Hom ook dank vir alles wat Hy doen.” Filippense 4: 4-6           

Vertel ons HOE dit gebeur het, Tiara? Het jou man net by die voordeur ingestap? Tiara, het jy vermoed of kon jy sien dat jy naby aan herstel was?

Een oggend het ek die nuus gekry dat my man afgedank is en dat die AV ook laat gaan is. My man het my 'n dag later gebel om te sê dat hy afgedank is (hy het nie kommentaar gelewer op die afdanking van die ander persoon nie en ek het ook niks gevra nie) en dat hy na ons tuisdorp terugkeer. Ek het God geprys, omdat ek geweet het dat dit Sy optrede was en dat dit Sy plan moes wees.

Toe ek 'n les daardie dag gelees het, kon ek sien hoe werklik dit is wat Erin ons vertel van die terugkeer van ons mans. Toe my man na ons huis en ons tuisdorp terugkeer, was dit nie soos ek verwag het nie. Hy was nie 'n getransformeerde man nie en het ook nie om vergifnis gevra nie.

Aan die begin is daar geen manier waarop jy hierdie herstelde huwelik wil hê nie, maar soos Erin vertel, begin jy elke dag sien hoe God voltooi wat Hy begin het (solank jy nie weer teruggaan soos jy elke krisis sou hanteer het nie). Terwyl ek my HM eerste gehou het, wat nie maklik was nie, maar ek het weggeglip om alleen saam met Hom te wees, het ek baie veranderinge in my man se gedrag begin sien. Hy het begin om planne te maak vir ons toekoms. Weereens weet ek dat God sal klaarmaak met wat Hy begin het en dat dit God is, nie ons wat herstel nie. Hy is in beheer van die situasie. Slegs God kon georganiseer het wat tot my herstel gelei het: my man het teruggekeer huis toe nadat hy afgedank is, en wat daartoe gelei het dat hy ook nie kontak met die ander vrou (AV) gehad het nie,of kontak wou hê nie, want dis hoekom hy afgedank is (wat ek later geleer het). Ek weet dat dit God was wat dit toegelaat het en hom uit daardie plek in sy lewe gebring het sodat ons herstel kon word en van voor af kon begin.

Dit was een van die antwoorde op een van my gebede. Ek het God gevra om 'n heining van dorings rondom my man te bou en hom uit daardie stad en daardie werk te kry sodat ons as gesin saam kon wees.

“Die Here stuur die koning soos Hy wil. Dit is soos ’n stroom water wat Hy afkeer waarheen Hy wil." Spreuke 21: 1

“Wees bly in die Here, en Hy sal jou hartsbegeertes aan jou gee.” Psalm 37: 4

“Wanneer sy agter haar minnaars aan loop, sal sy hulle nie kan inhaal nie. Sy sal na hulle soek, maar hulle nie kry nie. Dan sal sy dink: ‘Ek moet maar na my man toe teruggaan, want by hom het dit beter met my gegaan as nou.’” Hosea 2: 6-7          

Sou jy enige van ons hulpbronne aanbeveel wat jou gehelp het, Tiara?

Ja, die boek  “Hoe God Jou Huwelik Kan En Sal Herstel”, Daaglikse Bemoediger,  Daaglikse Toewydings ,  Kursusse  en ook die boek ’n Wyse Vrou, wat ek nou lees.

Hierdie hulpbronne is 'n seën vir ons wat dors is na waarheid en vir ware verandering in ons lewens.        

Tiara, sou jy belangstel om ander vroue aan te moedig?

Ja, ek wil regtig ander vroue kan help.           

Hoe dit ook al sy, Tiara, watter soort aanmoediging wil jy ten slotte by vroue laat?

My liewe susters in Christus, moet nooit opgee met jou families nie. Want onse God is 'n God van waarheid en laat die onmoontlike gebeur. Hy is getrou om elke belofte wat aan ons beloof is, na te kom. Gebruik dus hierdie oomblik op jou reis om jou in die Here te verlustig.

Ek sal vir u almal bid en kan alreeds met sekerheid die oorwinning vir elkeen van julle sien. 

"Vertrou jou lewe toe aan die Here. Vertrou Hom, en Hy sal vir jou sorg." Psalm 37: 5

Vind meer aanmoediging en om die hindernis van #Kalm en Stil Gees te oorkom, klik op die # TAG wat  gekoppel is aan die Herstelde Huweliksgetuienisse.

Bewaar onder Hashtags #: vas, sag en stil, HHG

Wil jy nog MEER Herstelde Huweliksgetuienisse bestudeer en die gekoppelde beginsels leer om jou aan te moedig?

Lees MEER, Gebruik die Translate >>  Portugese HHG en Spaanse HHG

Daar is baie MEER om te lees in Deur Die Woord van Hul Getuienis, Volledige Reeks Pakket: 7 e-boeke of deur dit in sagteband te koop,  Deur Die Woord van Hul Getuienis volledige reeks COMBO-pakket: Sagteband en e-boeke.

IS JOU HUWELE HERSTEL? As jy of jou man terug is huis toe, dien jou getuienis in sodat ons jou kan begin aanmoedig om voort te gaan met jou herstelreis.