HERSTELDE Huweliksgetuienis: “Ek Was Die Vrou By Die Put”

♕ Vandag se belofte: “Die Here stuur die koning soos Hy wil. Dit is soos ’n stroom water wat Hy afkeer waarheen Hy wil.” Spreuke 21:1

 

Maeve, hoe het jou herstel eintlik begin?

Voordat ek met my getuienis begin, wil ek 'n bietjie meer oor my reis vertel. Eerstens wil ek my geliefde Hemelse Man prys wat die beste minnaar is en wat my van elke vrees genees het. Omdat Hy te alle tye so geduldig en liefdevol met my was, is ek nie die bang, gebroke vrou wat met hierdie reis begin het nie.

Ek het altyd die getuienisse gelees en geglo dat ek eendag myne sou lees. Om te dink dat hierdie dag eintlik aangebreek het, is so 'n wonderwerk !!

In my verhouding was ek die teenoorgestelde van die vrou wat Hy my geskep het om te wees. Ek was net soos almal wat Hy roep om hierheen te kom. Ek was op verskillende tye gedurende ons lewe saam twisgierig, broos, onheilspellend, skynheilig en ontrou ..... ek was tot in die kern verrot !

Die laaste maande voor ons uitmekaar was, het ons baie baklei! En die redes was altyd so dom in vergelyking met ander krisisse wat ons voorheen gehad het. Ek het altyd vir hom gesê dat ons eendag uitmekaar sou gaan en toe het dit regtig gebeur. Die mond het gepraat waarvan die hart vol was. Die druk om uitmekaar te gaan het soos altyd van my gekom en toe ek probeer teruggaan, wou my maat my nie meer hê nie. Ek was mal daaroor om hom te manipuleer, om voor te gee dat ek wil opbreek net om te sien hoe hy by my voete kruip en bedel. Hy het altyd gesukkel om ons gesin bymekaar te hou, want ek het dit voortdurend uitmekaar getrek, maar hierdie keer het hy moeg geword en dit was toe dat ek wanhopig wakker skrik.

Ek het hom die volgende weke gesmeek om te versoen, net nog een keer.  Hy het ingestem om te bly, maar net 'n paar dae, maar dis toe wat hy gevra het om oorgeplaas te word sodat hy in 'n ander staat kan werk. Ons het mekaar dus langer as 6 maande nie gesien nie. God het regtig my aandag gekry om “minnaar en vriend ver van my af te verwyder”. Ek was voorwaar “iets afskuweliks” vir hom.

Ek het dus agtergebly om by my 2 dogters uit 'n vorige verhouding te woon in 'n staat waar ek niemand geken het nie. Ja, dit was pynlik, want ons was die soort paartjie wat altyd alles saam gedoen het. Omdat ek so skaam was oor wat ek gedoen het, het ek my situasie net met my suster gedeel om my te help in gebed, maar ek het alles vir myself gehou.

Maeve, hoe het God jou situasie verander terwyl jy Hom met jou hele hart  gesoek het? 

Ek het onseker gevoel en gewonder of God my verhouding sou herstel omdat ek nie wettig getroud was nie, alhoewel daar 'n sweempie hoop in my hart was. Ek het verskillende getuienisse van 'n herstelde verhoudings gesoek van iemand wat nie getroud was nie, maar niks gevind het nie. Ek bely dat ek gefrustreerd was. As ek bedags gewerk het, het my situasie deur my gedagtes geflits, maar as ek by die huis kom, was ek verteer van vrees en ek kon net huil. 

Gedurende die eerste 2 maande het ek baie gely. Ek was nie lus om iets te probeer nie en het baie nonsens uitgedink, waardelose maniere om my lewe en verhouding reg te stel. Toe ek eendag op Facebook iemand sien wat iets oor RMI plaas, het ek geweet dat dit die Here was wat my na julle webwerf stuur. Ek het dadelik die webwerf verslind, die Huweliks Evaluasie Vraelys ingevul en die boek, Hoe God Jou Huwelik Kan en Sal Herstel, afgelaai op my selfoon, omdat ek nie geld gehad het om die boek te koop nie. Toe ek net die eerste hoofstuk gelees het, het ek gesien dat my situasie nie verlore is nie, nie in die minste hopeloos nie. O, my hart was vol vreugde, want ek het gevoel dat God met my praat.

Daar was 'n dag dat ek van die werk af gekom het en nadat ek baie gehuil het, het ek my Hemelse Man gevra om die leemte in my hart te vul en gesê dat ek nie meer oor my eks-maat wil huil nie. Van daardie dag af het ek 'n gevoel van vrede begin ervaar en het ek hom net snags onthou, maar in plaas van om te huil, het ek vreugde gevoel omdat ek die beste Man gehad het .

Ek het begin om kursusse te volg en myself met Sy Woord te voed. Ek was verheug toe ek "Getroud met my seun se vader" gelees het om te bevestig dat God wel 'n plan vir vroue soos ek gehad het. Ek was die vrou by die put, nie getroud met die man by wie ek gewoon het nie, Johannes 4: 4-42.

Ek het die verse wat ek in my hart wou saai, op my kasdeur geplak om elke aand en elke oggend te lees:

“Wees bly in die Here, en Hy sal jou hartsbegeertes aan jou gee.” PSALMS 37:4

“Nee, maak die koningsheerskappy van God en dit wat voor Hom reg is, julle prioriteit; dan sal God vir julle al hierdie ander dinge byvoeg.” MATTEUS 6:33

Op my reis het ek verskeie kere geval en opgestaan, maar dit was die onvoorwaardelike liefde van my Hemelse Man, wat nooit op my opgegee het nie, wat my vorentoe laat beweeg het.

Watter beginsels, uit God se Woord (of deur middel van ons hulpbronne), Maeve, het die Here jou geleer tydens hierdie beproewing? 

Ek het begin om die beginsels van laat gaan toe te pas (dit was nie maklik nie), om sonder woorde te wen, om 'n sagmoedige en stil gees te hê en ook vas (wat ek gedink het vir my onmoontlik was).

Ek het pas met die Here versoen nadat ek 10 jaar weg was en daarom het ek Sy Woord gelees, gebid en meer as enigiets na Sy teenwoordigheid gesoek.

Wat was die moeilikste tye waardeur God jou gehelp het, Maeve?

Die moeilikste tye was toe ek opgemerk het hoe hy meer en meer emosioneel van my af wegbeweeg. Ons het maande gegaan sonder om te praat totdat hy my een Saterdagmiddag gebel het.

Maeve, wat was die “keerpunt” van jou herstel?  

Toe ek my verhouding aan God oorhandig en Hom vra om Sy wil te doen en nie myne nie. Die tweede deel was om my Hemelse Man se Bruid te word.

Vertel ons HOE dit gebeur het, Maeve? Het jou man net by die voordeur ingestap? Maeve, het jy vermoed of kon jy sien dat jy naby aan herstel was? 

Na 4 maande het hy skielik uit die niet verskyn. Hy was om 1uur die oggend op my drumpel. Hy het 'n paar dae by ons deurgebring en daarna weer na sy moeder se huis teruggekeer en later na die nuwe stad waarheen hy oorgeplaas is (later het ek uitgevind dat hy gevra het om oorgeplaas te word om nader aan my te wees).

Die dae toe hy by ons tuisgegaan het, het ons saam geslaap, maar daar was geen intimiteit nie. Ek het myself telkens daaraan herinner om my Hemelse Man nie te mishaag nie en toe hy iets probeer, het ek liefdevol geweier, maar nie verduidelik waarom nie.

Aan die einde van daardie maand het hy gesê hy sal huis toe kom omdat hy werkloos was. Ek het geweet dat God sy aandag trek. Nadat hy byna drie weke by die huis was, nog steeds as vriende, het God sy hart gedraai en die werk wat Hy begin het, voltooi. ‘n Nuwe droom van my was om te trou. Ek wou nooit trou nie, die meeste van my vriende dink nog steeds nie om getroud te wees is die pad om te stap nie, dus het ek nooit getrou nie en my maat ook nie. Maar toe het ek geleer dat dit God se plan is.

Die week toe hy daar aankom, het hy gevra of ek saam met hom kerk toe wil gaan, en daar het hy met die Here versoen en selfs af na die altaar gegaan. Dit is toe dat die predikant na sy verhouding met my vra en aanbied om ons te trou. Ons het in 'n eenvoudige seremonie getrou en kan nie glo dat ek 'n getroude vrou is nie.

Al is ek getroud en leef ek nie meer in sonde nie, is ek nog steeds in die proses van baie verfyning, ek glo en vertrou die Here met my lewe en my gesin. Ek vertrou dat Hy die nodige veranderinge in ons almal sal voortsit. Ek het altyd vir die Here gesê dat ek vir die wêreld wil skree "wat my en my huis betref, ons sal die Here dien." Joshua 24:15 en nou doen ek dit ook!!!

Sou jy enige van ons hulpbronne aanbeveel wat jou gehelp het, Maeve?

Ek beveel aan dat almal al die hulpbronne wat julle aanbied, gebruik. Ek het die boeke Hoe God Jou Huwelik Kan en Sal Herstel  en ‘n Wyse Vrou gebruik . Ek het die meeste van julle kursusse gevolg en neem dit nog steeds. My man het gesê dat hy 'n Wyse Man wil studeer .

Bedieningsnota: Elke vrou (of man) wat 'n Herstelde Huweliksgetuienis indien, kry 'n gratis pakket wat ‘n Wyse Man en ‘n Wyse Vrou insluit.

Maeve, sou u belangstel om ander vroue aan te moedig? 

Ja

Hoe dit ook al sy, Maeve, watter soort aanmoediging wil u ten slotte by vroue laat?

Geliefde bruid, ek wil vir jou sê om nooit op te gee nie, hoe pynlik dit ook al is, vertrou op Hom wat alles kan doen. Hy is die God van die onmoontlike en gee ons graag ons hartsbegeerte as Hy alles is wat ons wil hê en alles is wat ons nodig het.

As jy dink dat jy nie die krag het om voort te gaan nie, vra hom dan om jou krag te vernuwe en jou die wysheid te gee wat nodig is om probleme te oorkom.

“Die Here stuur die koning soos Hy wil. Dit is soos ’n stroom water wat Hy afkeer waarheen Hy wil.” Spreuke 21: 1

“Loof die Naam van God vir altyd, ja, altyd; aan Hom behoort wysheid en krag; Hy bepaal die gang van wêreldgebeure. Hy sit konings af en stel konings aan; Hy gee wysheid vir dié wat wys is en kennis vir dié wat insig het.” Daniël 2: 20-21.

Wil u nog MEER Herstelde Huweliksgetuienisse bestudeer en die gekoppelde beginsels leer om jou aan te moedig?

Lees MEER, Gebruik die Translate >>  Portugese HHG en Spaanse HHG

Daar is baie MEER om te lees in Deur Die Woord van Hul Getuienis, Volledige Reeks Pakket: 7 e-boeke of deur dit in sagteband te koop,  Deur Die Woord van Hul Getuienis volledige reeks COMBO-pakket: Sagteband en e-boeke.

IS JOU HUWELE HERSTEL? As jy of jou man terug is huis toe, dien jou getuienis in sodat ons jou kan begin aanmoedig om voort te gaan met jou herstelreis.